Put od Bačkog Monoštora do Kupusina na listi projekata Ministarstva za NIP

Bez autora
Jan 30 2011

Ministar za Nacionalni investicioni plan (NIP) u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović najavila je danas da će se izgradnja puta od Bačkog Monoštora do Kupusina naći na listi projekata ovog ministarstva koji će biti finansirani u toku ove godine. Za taj projekat iz NIP-a biće izdvojeno 85 miliona dinara, a još toliko obezbediće grad Sombor. To je lokalni projekat, koji ima regionalni i nacionalni značaj, jer put prolazi kroz zaštićeno prirodno područje koje je obuhvaćeno master planom za razvoj turizma Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Ulaganje u infrastrukturu u tom kraju omogućiće razvoj lovnog turizma. Kako je saopšteno, put je potrebno najpre rekonstruisati, a zatim izgraditi novi most i još oko pet kilometara potpuno novog puta. Ministarstvo za NIP do kraja ovog meseca proslediće Vladi na usvajanje listu sa predlogom projekata za finansiranje u ovoj godini.

Put od Bačkog Monoštora do Kupusina na listi projekata Ministarstva za NIPMinistar za Nacionalni investicioni plan (NIP) u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović najavila je danas da će se izgradnja puta od Bačkog Monoštora do Kupusina naći na listi projekata ovog ministarstva koji će biti finansirani u toku ove godine.

Za taj projekat iz NIP-a biće izdvojeno 85 miliona dinara, a još toliko obezbediće grad Sombor. To je lokalni projekat, koji ima regionalni i nacionalni značaj, jer put prolazi kroz zaštićeno prirodno područje koje je obuhvaćeno master planom za razvoj turizma Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Ulaganje u infrastrukturu u tom kraju omogućiće razvoj lovnog turizma.

Kako je saopšteno, put je potrebno najpre rekonstruisati, a zatim izgraditi novi most i još oko pet kilometara potpuno novog puta.

Ministarstvo za NIP do kraja ovog meseca proslediće Vladi na usvajanje listu sa predlogom projekata za finansiranje u ovoj godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik